Pentru a cauta in baza noastra de date un termen medical folositi functia de cautarea de mai jos sau puteti folosi functia de afisare a termenilor medicali - ordonati alfabetic.
tulburare de dezvoltare ducand la pastrarea caractererlor somatice si psihice ale copilariei cu imaturitate sexuala si adesea cu hipotrofie staturo-ponderala.
infarct
necroza zonala a unui organ datorita opririi irigatiei prin vasul teritoriului respectiv, datorita unui trombus sau unui embol.
infarct miocardic
necroza ischemica miocardica, ce rezulta de obicei prin reducerea brusca a fluxului sanguin coronarian la un segment de miocard. De obicei are loc in ventriculul stang
infarctizare
producerea unei necroze de coloratie rosie intr-un tesut unde circulatia de intoarcere venoasa este oprita.
infectie
invazia unui organism de catre microorganisme patogene, cum ar fi bacterii, fungi, protozoare, richettsii sau virusuri. Agentul infectios poate fi transmis bolnavului sau purtatorului prin picaturile Fluge sau prin contact direct, cum ar fi sarutul sau contactul sexual; prin vectori (animale, insecte); prin ingestia de alimente contaminate; de la mama infectata, la fat in timpul nasterii sau al sarcinii, etc.
infectie nosocomiala
infectie care se produce intr-un spital, fie intre pacienti de boli diferite care ajung in contact unii cu altii, fie de la bolnavi sau purtatori proveniti din randul personalului de ingrijire.
infectie puerperala
infectie a tractului genital feminin care apare ca o complicatie a nasterii.
inferior
termen folosit in anatomie ce semnifica asezarea dedesubt sau mai jos a unui element in raport cu altul.