VA RUGAM SA VA ACTUALIZATI BROWSER-UL. MEDIKAL NU MAI ACORDA SUPORT PENTRU INTERNET EXPLORER 6.0!>

Identificarea simptomelor apendicitei

dimensiune text

Diagnosticarea apendicitei

 

Procesul diagnosticatii apendicitei este foarte dificil pentru doctori. Simptomele apendicitei au caracter general si nu indica intotdeauna apendicita.  Pentru unele forme ale afectiunii, simptomele generale ale apendicitei sunt chiar imposibil a fi detectate din timp.

Apendicita este in general diagnosticata odata cu raportul simptomelor pacientului. Cele mai comune simptome ale apendicitei sunt: dureri recidivate pronuntate in zona abdomenului (de obicei sunt localizate in zona ombilicala ca mai apoi sa fie localizate in zona din dreapta jos a abdomenului), pierderea apetitului, greata, vomitare, diaree sau constipatie, balonare abdominala si febra moderata. Aceste simptome ale apendicitei sunt mai intense la forma acuta a afectiunii. Este important de stiut ca oamenii care sufera de apendicita cronica pot avea doar unul sau doua simptome, si de obicei de intensitate scazuta (febra mare nu este caracteristica persoanelor care sufera de apendicita cronica). Unii oameni pot sa nu aiba nici un simptom al apendicitei!

Apendicita poate sa afecteze pe oricine, de orice varsta. In general, apendicita se pare ca apare mai des la barbati. Formele acute ale apendicitei apar in general la copii si adolescenti (cu varste intre 3 si 15 ani), dar deasemenea la pacienti mai in varsta (cu varste peste 50 de ani). Datorita faptului ca copii mici sunt incapabili sa isi expuna durerile si starile, formele acute ale apendicitei sunt descoperite mai tarziu la pacientii tineri. Aceste fapt permite afectiunii sa se agraveze, iar multi copii sufera complicatii inainte de a primi tratamentul adecvat. In cele mai multe cazuri, prezenta apendicitei la pacienti in varsta este deasemenea descoperita tarziu. Simptomele apendicitei sunt percepute diferit de catre pacientii mai in varsta, iar inainte de a fi diagnosticata afectiunea, este posibil sa se fi dezvoltat cangrena sau sepsisul.


Simptomele apendicitei

 

Simptomele apendicitei la oameni cu conditii speciale sunt probabil cele mai greu de detectat. In timp ce simptome ca febra, durerile abdominale si balonarea sunt des intalnite la majoritatea pacientilor suferinzi de apendicita acuta, unii oameni suferinzi de apendicita simt doar o stare generala de oboseala si disconfort. Simptomele apendicitei sunt aproape imposibil de a fi detectate din timp la oameni care au HIV, oameni care au suferit interventii chirurgicale, oameni suferinzi de diabet, oameni care se afla sub tratament cu imunosupresoare si oameni obezi. In multe cazuri, aceste categorii speciale de oameni sunt trimise la operatie imediat dupa diagnosticarea cu apendicita acuta.

Simptomele apendicitei pur si simplu nu sunt de incredere in diagnosticarea acesteia. Cu toate astea, exista si alte metode folosite in diagnosticarea apendicitei: anazile de sange, endoscopia si tomografia computerizata.
Cu toate ca mortalitatea oamenilor cu apendicita a scazut considerabil in ultimele decenii, afectiunea este cosiderata urgenta medicala. Luand in consierare gravitatea afectiunii, ar trebui sa consultati un doctor chiar daca aveti un singur simptom usor, caracteristic apendicitei. Daca simtomul este intens, este posibil ca deja sa fi dezvoltat complicatii, iar aici deja este nevoie de interventie medicala prompta. Fiti atenti la simptomle apendicitei si retineti ca aceasta afectiune poate pune viata in pericol!



Newsletter Medikal
Abonati-va acum la newsletter si veti primi periodic informatii utile pentru sanatatea dvs.
Dermato-venerologie, Chirurgie generala, Cardiologie
Timis - Timisoara
0256.443.625


Articole populare
Boli cu transmitere sexuala
La om, forta care apropie indivizii de sex diferit nu este simplul instinct de reproducere, cum se intampla...
Adolescentul - stari afective si tulburari de comportament
Perioada adolescentei este caracterizata printr-o dezvoltare a tuturor functiilor si proceselor psihice...
Viteza de sedimentare a hematiilor
Variatii fiziologice se observa in functie de sex, la femei in timpul menstruatiei, cand are valori crescute,...
Hrana sanatoasa pentru bebelusi si copii
Atunci cind vine vorba despre sanatatea si fericirea copilului, toti parintii sint unanim de acord ca...
Din aceeasi categorie
Cele 10 porunci pentru piciorul diabetic
Piciorul diabetic este o complicatie severa, care se intalneste la persoanele cu diabet, datorita dezechilibrului glicemic,...
citeste mai departe...
SIDA - Virusul secolului
Sida reprezinta distrugerea sistemului imunitar rezultat prin infectia cu virusul imunodeficientei (HIV). O data cu pierderea...
citeste mai departe...
Sfaturi Pentru Reducerea Colesterolului
Cautati modalitati de a reduce colesterolul? Oamenii din ziua de azi sunt foarte constienti de greutatea lor, si deasemenea...
citeste mai departe...