Pentru a cauta in baza noastra de date un termen medical folositi functia de cautarea de mai jos sau puteti folosi functia de afisare a termenilor medicali - ordonati alfabetic.
caracterizat prin predominanta tonusului vagal, in opozitie cu simpaticotonic.
vagotonie
stare, uneori constitutionala, de hiperexcitabilitate a nervului vag, manifestata prin predominarea actiunii sistemului parasimpatic asupra diferitelor organe. In esenta, v. se traduce prin instabilitate vasomotorie, bradicardie cu hipotensiune arteriala si tendinte sincopale, atonie veziculara, constipatie, tulburari de sudatie, spasme motorii involuntare si dureroase, hipoestezie a corneei si faringiana.
vagotrop
substanta care actioneaza prin stimularea nervului vag, determinand indeosebi diminuarea ritmului cardiac si scaderea presiunii arteriale.
valenta
numar care exprima aptitudinea atomilor de a se inlocui sau de a se asocia in combinatiile chimice. V. unei substante simple, in chimia anorganica, sau a unui radical, in chimia organica, reprezinta capacitatea de substitutie sau de combinare cu hidrogenul.
Valeriana Officinalis
planta din familia Valerianaceae: rizomul si radacina contin un ulei bogat in terpenoide si acizi izovalerianic si alfa-hidroxiizovalerianic. Extractul are actiune sedativa si spasmolitica.
valgus
anomalie de pozitie la nivelul membrelor, care consta in derivarea in afara axului longitudinal a membrului in totalitate sau a unei parti a acestuia.
valid
care este apt pentru o anumita activitate, sanatos.
validitate
1. Calitatea de a fi valid, starea unui subiect valid. 2. Cu referire la o proba sau la un test: capacitatea de a recunoaste subiectii indemni de cei afectati de o anumita boala.