Pentru a cauta in baza noastra de date un termen medical folositi functia de cautarea de mai jos sau puteti folosi functia de afisare a termenilor medicali - ordonati alfabetic.
V. cu virus viu atenuat, injectat subcutanat pentru pentru prevenirea febrei galbene.
vaccin antipoliomielitic
se disting doua: 1.V.Salk, din poliovirus inactivat, suspensie in solutie de formaldehida de poliovirus tip I, II si III inactivat, cultivat pe culturi de celule din rinichi de maimuta. 2.V.Sabin, din poliovirus atenuat, continand poliovirus tip I, II si III atenuat, cultivat in celule renale de maimuta.
vaccin antirabic
V. preparat dintr-un virus viu atenuat sau dintr-un virus atenuat si inactivat prin fenol. Se administreaza ca tratament preventiv al turbarii, intr-o serie de 15-18 injectii subcutanate, cu doze progresiv crescute.
vaccin antivariolic
V. preparat din virusul vaccinei, administrat prin scarificare sau prin injectare intradermica. Datorita eradicarii variolei, in prezent v. este administrat obligatoriu doar personalului de laborator expus la virusul variolei.
vaccin autogen
V. preparat din microorganisme care au fost izolate din leziunea unui pacient care va fi tratat cu v.a.
vaccin BCG
V. obtinut din tulpina Calmette-Guerin de bacili ai tuberculozei bovine, care au devenit avirulenti consecutiv unor numeroase treceri pe medii de cultura cu bila de bou.
vaccin DTP
V. diftero-tetano-pertusis. Contine anatoxinele difterica si tetanica si v. pertusis.
vaccin polivalent
V. preparat cu mai multe variante de microbi din aceeasi specie. Uneori, termenul este utilizat pentru desemnarea unor v. preparate din germeni inruditi, dar care se deosebesc prin unele proprietati esentiale.