Pentru a cauta in baza noastra de date un termen medical folositi functia de cautarea de mai jos sau puteti folosi functia de afisare a termenilor medicali - ordonati alfabetic.
(1) formatiune fibroasa care imbraca un organ, o glanda, o articulatie etc. (2) recipient din gelatina folosit pentru administrarea per os (pe gura) de diferite medicamente sub forma de pulbere.
carbohidrati
zaharuri , glucide (glucoza, fructoza, amidon etc.) , substante care contine in molecula doar atomi de carbon (C), hidrogen (H) si oxigen (O).
carbuncul
antrax , carbune , boala infectioasa grava provocada de bacteria Bacillus antrhacis.
carcinom
cancer , forma de neoplazie maligna care are ca punct de plecare tesut epitelial (intalnit la nivelul tranctului digestiv, plaman, san, rinichi, piele etc.). (s.n. , tumoare maligna a tesutului epitelial (fr. carcinome))
carcinomatoza
conditie data de imprastierea intr-o anumita zona sau in tot organismul de metastazele unui carcinom (ex.: carcinomatoza pulmonara , plamanii sunt improscati cu metastaze carcinomatoase).
cardia
sfincterul esofagian inferior , locul de jonctiune intre esofag si stomac, are rol de sfincter (poarta) impiedicand refluarea alimentelor din stomac in esofag.
cardiac
referitor la cord / inima.
cardie s.f.
orificiu al stomacului care comunica cu esofagul (fr. cardia)